NIEUWS

Ga mee op Transitie-Expeditie #2 in Ommoord

10/07/2024

Om de zorg toegankelijk en beschikbaar te houden zijn transities, oftewel grote veranderingen, nodig. Transitie010 organiseert expedities in Rotterdam om kennis en ervaringen te delen over transities in zorg en welzijn.

Met Transitie010 op expeditie in Ommoord

Op dinsdagochtend 27 augustus organiseren we de tweede Transitie-Expeditie van dit jaar. Dit keer gaan we binnen het thema ‘Passende zorg is inclusieve zorg’ bijzondere initiatieven bezoeken in Ommoord. We beginnen samen de dag met een ontbijt en sluiten de expeditie af met een dialoog. De exacte locatie wordt later bekendgemaakt.

Datum: Dinsdag 27 augustus
Tijd: 8.00 – 10.30 uur
Thema: ‘Passende zorg is inclusieve zorg’
Locatie: Rotterdam Ommoord (exacte locatie wordt nog bekendgemaakt)
Deelname is gratis!

Thema: Passende zorg is inclusieve zorg

Passende zorg en ondersteuning die aansluit bij de behoefte van zowel de inwoner als de zorgverlener. Waarin het verschil wordt erkend en de ongelijkheid wordt bestreden.
Maar hoe doe je dat?

Nog steeds zien we dat er binnen zorg en welzijn beperkt aandacht is voor de verschillen tussen mensen of het nu gaat om lichamelijke of psychische vermogens, sekse of culturele achtergrond.

Samen door Ommoord

In deze Transitie-Expeditie gaan we op bezoek bij bijzondere voorbeelden in de wijk Ommoord, waarin professionals rekening houden met verschillen en inclusiviteit in hun handelen. Dat is niet altijd makkelijk. Het gesprek over het inclusiever maken van de zorg en ondersteuning vraagt om een open dialoog, waarin het niet draait om argumenteren, maar vooral om het zich kunnen verplaatsen in de positie van een ander. Zo maken we zorg en ondersteuning inclusiever voor iedereen.

Ben jij betrokken bij transities in zorg en welzijn en/of wil je meer leren over de transitie van de zorg? Laat je inspireren en ga met ons mee op expeditie!