NIEUWS

Transitie Expeditie #1

18/03/2024

Ga met Transitie010 op expeditie!

Om de zorg toegankelijk en beschikbaar te houden zijn transities, oftewel grote veranderingen, nodig. Transitie010 organiseert expedities in Rotterdam om kennis en ervaringen te delen over transities in zorg en welzijn. Op donderdag 4 april is de eerste Transitie Expeditie van 2024. We bezoeken verschillende inspirerende Rotterdamse initiatieven bezoeken op het gebied van zorg en welzijn. Deze keer is het thema: ‘Wijkgerichte aanpak, waar staan we nu?’.

Wijkgerichte aanpak, waar staan we nu?

Ruim 15 jaar geleden werd in Kralingen-Crooswijk vanuit Levinas ingezet op een integrale wijkgerichte zorgaanpak. Georganiseerd vanuit verbinding en vanuit de energie in de wijk. Vanuit de visie dat samenwerking tussen community’s van professionals, bewoners en in verbinding met het sociale domein de gezondheid in wijken met grote gezondheidsverschillen zal verbeteren. In 2018 maakte DRIFT een analyse. Waar staan we nu en welke lessen halen we uit deze aanpak voor de transitie? Dat onderzoeken we tijdens de eerste Transitie Expeditie van 2024.

Bekijk hier de analyse van DRIFT: Reflectie Tussenruimte, een reflectie op het samenwerken aan een gezond Kralingen-Crooswijk.

Bekijk hier de notitie Gezondheidsentrum Levinas van DRIFT

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 4 april 2024
Hoe laat: 8.00 – 10.30 uur inclusief ontbijt
Waar: start bij Verpleeghuis Pniël, Oudedijk 15, Rotterdam
Bereikbaarheid: Verpleeghuis Pniël is op loopafstand (5 minuten) van metro- en tramhalte Voorschoterlaan. Betaalde parkeerplekken zijn beperkt, wij adviseren daarom om met het OV of op de fiets te komen.
Aanmelden via onderstaande link.

Als er meer animo is dan capaciteit, gaat onze voorkeur uit naar zorg- en welzijnsprofessionals uit de regio.