NIEUWS

Primeur: de eerste Transitie Dialoog tijdens het Rotterdams eHealth Ontbijt

27/02/2023

Jan Pons van Rotterdam e-Health agenda introduceert de Transitie Dialogen

Na het Rotterdams eHealth ontbijt organiseerde Transitie010 op 16 februari de allereerste Transitie Dialoog. Dat er transitie nodig is in zorg en welzijn is inmiddels wel duidelijk, maar hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Voor transitiedenken is het belangrijk dat professionals buiten hun eigen blik kijken en daarnaast ontdekken wat zij zelf kunnen doen om de transitie te versnellen.

“Transities zijn veranderingen die ontstaan door menselijke creativiteit”, stelt hoogleraar sociaal-economische transities Derk Loorbach. Hoe kun jij als zorgprofessional je creativiteit inzetten om de transitie te maken?

In twee gestructureerde rondes  spraken de deelnemers uit verschillende disciplines aan tafels met elkaar over wat transitie voor hen betekent. Daarbij  daagden we ze uit om hun creativiteit in te zetten en te bedenken wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan de benodigde transitie.

De deelnemers noemden ‘samenwerking’ als een belangrijk element om te slagen. 

De eerste Transitie Dialoog was een hele geslaagde eerste stap. Op naar de volgende. Bedankt voor het organiseren Rotterdams eHealth ontbijt!

Wat betekent transitie voor zorgprofessionals? Bekijk het in deze video.
Bekijk hier de sfeerimpressie