NIEUWS

Programma Transitie Expeditie #5 bekend

04/09/2023

Hoe ziet de zorg- en welzijnsmedewerker van de toekomst eruit? Ontdek het tijdens de vijfde Transitie Expeditie op donderdag 14 september 2023 in Rotterdam Oost waar we inzoomen op het thema: Medewerker van de toekomst – Arbeidsbesparende technologische en sociale innovaties #hoedan?

Transitie Expeditie Transitie 010

Thema: Zorg- en gezondheidsmedewerker van de toekomst

De sector Zorg en Welzijn heeft, net als veel andere sectoren, te maken met personeelstekorten. Om iedereen tijdig goede zorg te leveren wordt volop geëxperimenteerd met technologische en sociale innovaties zoals virtuele thuiszorg en medicijndispensers. Maar we zien ook dat er nog beperkt wordt opgeschaald en kennen daarin diverse belemmeringen. Tijdens de vijfde expeditie gaan we in op het thema: ‘Arbeidsbesparende technologische en sociale innovaties #hoedan?’. Drie initiatieven vertellen hun verhaal. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp.

Programma

We starten de expeditie bij de Thuisplusflat in Prinsenland waar een lekker ontbijt klaarstaat. Daar vertelt wijkregisseur Tamara de Beer over het concept van de Thuisplusflat, de succesfactoren en de uitdagingen.

7.45 – 8.00: Inloop huiskamer Amaliahof van de Prinsessenflat op Madernastraat 334, Rotterdam
8.00 – 9.00: Ontbijt en uitleg Thuisplusflat door vrijwilligers Ria en Steven en wijkregisseur Tamara de Beer
9.00 – 9.15: Wandelen naar verpleeghuis de Burcht
9.15 – 9.50: Verhaal regiomanager Aad de Kool van Lelie Zorggroep & Wilma van de Leeuw, oprichter van Het Verbeterlab
9.50 – 10.20: Groepsdiscussie ‘Arbeidsbesparende technologische en sociale innovaties #hoedan?’
10.30 – Einde

Deelnemende initiatieven

Thuisplusflat

De Thuisplusflats zijn flats waar veel mensen wonen die graag nog thuis willen wonen maar soms niet alles meer zelfstandig kunnen. “Door in deze flats zorg, welzijn, vrijwilligersondersteuning en activiteiten te organiseren, kunnen we zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen op de plek waar zij zich prettig voelen”, vertelt Tamara. Het Team van de wijk is een initiatief van Lelie zorggroep, waarbij ook Buurtwerk, Pameijer en Woonstad zijn aangesloten.
Bron: Lelie Zorggroep.

Lelie Zorggroep

Met een gloednieuwe pilot met vijf Thuisplusflats zet ook de gemeente Rotterdam zich in voor de integratie van wijk, welzijn en zorg. Lelie zorggroep regisseert nu de zorg in twee van deze flats. Meer informatie via de website.

Het Verbeterlab

Het Verbeterlab ondersteunt medewerkers in de zorg om zelf een transitie naar slimmere zorg te maken, meer werkplezier te ervaren en sterker in het werk te staan. Zo realiseren ze samen een grotere impact op de kwaliteit, betaalbaarheid en toekomstbestendigheid van de zorg. Meer informatie via de website.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 14 september 2023
Tijdstip: 8.00 – 10.30 uur
Start- en eindlocatie: Huiskamer Amaliahof van de Prinsessenflat, Madernastraat 334, 3066 AG Rotterdam. 
Meelopen is gratis, wel even aanmelden via onderstaande link.


Voor vragen kunt u terecht bij transitie010@gmail.com

Aanmelden

Deelnemen aan de Transitie Expeditie is gratis. Aanmelden kan via onderstaande button.